اگربخواهید برای سرامیک کاری کف ساختمانتان اقدام کنید، احتمالا اولین پیشنهادی که از سمت نصابها دریافت میکنید، این است که از چسب به جای ملاط سیمانی برای چسباندن سرامیک ها به کف استفاده کنید، چون علاوه بر سرعت بخشیدن به فرایند کار، موجب کاهش هدررفت سرامیک و ملاط سیمانی میشود. در سرامیک کاری با ملاط سیمانی باید کف را به ارتفاع چند سانتیمتر سیمان بریزید. اگر از چسب برای سرامیک کاری استفاده کنید، فقط تا ارتفاع پنج یا شش میلیمتر، چسب روی سطح قرار میگیرد. این باعث میشود چسب در مقایسه با سیمان، فضای کمتری از کف را اشغال کند. همه این عوامل درنهایت موجب کاهش هزینه های مختلف برای صاحبکار میشود. برای همین بسیاری از نصاب ها و سرامیک کارها، چسب را انتخاب بهتری نسبت به سیمان و ماسه میدانند. ما در این مقاله قصد داریم نصب سرامیک با چسب را قدم به قدم آموزش دهیم و نکات پیرامون آن را برای شما ذکر کنیم.
فرمول چسب کاشی پودری
چسب های کاشی جزء متریال های جدید می باشد که کاربرد آن بند نمودن مصالح ساختمانی همچون سرامیک و کاشی است ، فرمولاسیون ای که امروزه در چسب های کاشی استفاده می شود دارای فواید بسیار زیادی نسبت به ملات های سنتی که برای کاشی کاری استفاده میشده است را دارا می باشد ، هنگام مراجعه به بازار برای خرید چسب کاشی ( سرامیک ) پودری با انواع برندهای مختلف و بسته بندی های گوناگونی مواجه خواهید شد که اکثر این چسب ها در کیسه هایی به شکل آماده و با ابعاد مختلف به فروش می رسند و کار با این نوع چسب های کاشی ( سرامیک ) بسیار آسان است فقط کافیست ملات آماده ای را که خریداری کرده اید با میزان مناسبی از آب اختلاط کنید و درز های خالی که در میان سرامیک ، کاشی ، موزاییک و سنگ وجود دارد را پر نمایید . چسب پودری کاشی در پروژه های ساختمانی کاربرد بسیار زیادی دارد و از این رو میزان فروش بالایی را هم به خود اختصاص داده است پس تولید چسب پودری کاشی کاری بسیار پر سود می باشد .
ترکیبات چسب کاشی ( سرامیک ) پودری
چسب کاشی پودری از مواد های معدنی و شیمیایی همانند ماسه ریز ، افزودنی های چسب دار ، سیمان پرتلند غیر آلی و … تولید می شود بهتر است بدانید برای فرمول چسب کاشی پودری از موادی استفاده می شود که علاوه بر قدرت چسبندگی بسیار زیاد بایستی تا حد امکان سبک باشد که در هنگام کار با چسب کاشی پودری کوتاه ترین زمان ممکن را به خود اختصاص دهد .
با پیشرفت تکنولوژی فرمولاسیون بکار رفته در محصولات هم دچار تغییرات مثبتی می شوند که باعث سرعت بخشیدن به عملیات کاشی کاری خواهد شد ، چسب کاشی پودری بر پایه سیمان است که در کنار آن از فیلر های معدنی ، رزین های پلیمری و سیمان به کار برده می شود که این مواد منجر به تقویت و افزایش قدرت چسبندگی می شود ، به طور کلی چسب کاشی پودری بر پایه ی سیمان تقویت شده با پلیمر می باشد و پلیمر هایی که در فرمولاسیون چسب کاشی پودری استفاده میشوند پس از خشک شدن در مقابل رطوبت مقاوم خواهند شد .
چسب های کاشی پودری انواع سرامیک و کاشی ها را بر روی بدنه و کف راهروها و سالن ها ، دیوارهای سیمانی ، دیوارهای بتنی و چسباندن کاشی بر روی کاشی دیگر را فراهم کرده است که به غیر از خاصیت چسباندگی بالا در برابر رطوبت ایستادگی می کند . رزین های پلیمری و سیمانی که در فرمولاسیون چسب کاشی ( سرامیک ) پودری استفاده می شود باعث می گردد تا میزان چسبندگی این محصول نسبت به چسب کاشی خمیری بسیار بیشتر باشد و از این رو استفاده از چسب کاشی پودری در سطوح عمودی که قصد چسباندن کاشی را دارید بسیار بهتر عمل می کند.
آموزش نصب سرامیک کف با چسب در کیش
برای نصب سرامیک کف باید روش نصب آن را یاد بگیرید، اما بهتر است این کار را به یک متخصص بسپارید. در ادامه ما آموزش نصب مرحله به مرحله نصب سرامیک کف با چسب را بررسی می کنیم، تا ادامه مطالب با ما همراه باشید.بررسی یکنواختی و تمیزی سطح: اولین کاری که پیش از سرامیک کاری باید انجام دهید این است که یکنواختی سطح و تمیز بودن آن را بررسی کنید، چون هرگونه ترک خوردگی، کندهکاری یا برآمدگی باعث افت کارایی چسب میشود، همچنین آلودگیها یا رطوبت سطح ممکن است خاصیت چسبندگی چسب را از بین ببرد.حتماً میدانید که کارهای ساختمانی بهخصوص کاشی و سرامیک ممکن است به اسباب و وسیلههای منزل شما آسیب برساند و باعث کثیفی آن ها شود. برای جلوگیری از این مسئله بهتر است حتماً پیش از شروع، آن ها را بهوسیله پلاستیک یا رزین بپوشانید.
- نقطه شروع کار : بعد از این که ایرادات سطح را رفع کردید، سراغ مرحله بعدی یعنی انتخاب بهترین نقطه برای شروع کار میرویم. شاید تا اینجای کار بهتنهایی میتوانستید مقدمات را مهیا کنید یا یکنواختی سطح را بررسی کنید، اما انتخاب نقطه شروع نیاز به تجربه و مهارت دارد. چرا که بعضی از سطوح قناسی دارند و ممکن است در میان کار برای شما چالش های جدی ایجاد کنند. همان طور که گفتیم پیشنهاد ما این است که حتماً با یک نصاب باتجربه مشورتهای لازم را داشته باشید و کار را به آن بسپارید.
- آمادهسازی چسب: چسبهایی که در حال حاضر برای سرامیک کاری استفاده میشود، دو نوع هستند. نوع اول چسب خمیری شکل اند و نیاز به مقدمات خاصی برای آمادهسازی ندارند و کار با آن ها بسیار ساده است. نوع دوم چسب های پودری هستند و برای آماده سازی حتماً نیاز به آب دارند. مقدار آب موردنیاز برای آمادهسازی چسبهای پودری، بستگی به موارد مختلفی دارد که به طور معمول پشت بسته بندی چسبها ذکر میشود. اما اگر بخواهیم در این بخش بهطور کلی به آن ها اشاره کنیم، عواملی مثل شرکت سازنده چسب، مقدار چسب موردنیاز و مساحتی که قرار است سرامیک کاری شود میتوانند در مقدار آب موردنیاز برای آمادهسازی چسب نقش داشته باشند.
- قراردادن سرامیک: پس از این که چسب را آماده کردید، ناحیه موردنظرتان را تا ارتفاع پنج میلی متر پودر چسب بریزید و از ابزاری به نام شیارکش برای ایجاد شیار استفاده کنید. توجه کنید که باید شیارها را در یک جهت ایجاد کنید. اولین سرامیک را با کمک شمشه روی سطح قرار بدهید و سرامیکهای بعدی را به ترتیب در یک خط، در دنباله سرامیک قبلی بگذارید. حتما تراز بودن هر سرامیک را با سرامیکهای کناری بررسی کنید، همچنین دقت کنید که فاصله ای بین سرامیکها ایجاد نشود، چون بر ظاهر کار تأثیر بدی میگذارد. چنانچه در حین کار چسب روی سرامیک ها ریخت، سریع آن را پاک کنید تا خشک نشود. چسبها برخلاف سیمان، خیلی سختتر از سطح سرامیک پاک میشوند. بعد از قراردادن هر سرامیک، دو سه بار با چکش پلاستیکی روی آن ضربه بزنید و با گیرههای مخصوصی آن ها را به سرامیکهای اطراف متصل کنید تا علاوه بر حفظ و استحکام در جایگاهشان، چسب زیرشان هم خشک شود.
آموزش نصب سرامیک کف با چسب درجزیره زیبای کیش
حتماً مطمئن شوید که تمام سرامیکها بهخوبی در جای خود محکم شدهاند. برای اطمینان از این مسئله، میتوانید با استفاده از کاردک، جوری که دستتان با چسب برخورد مستقیمی نداشته باشد، سرامیک را از جای خود بلند کنید و دوباره سر جایش فیکس کنید.باید بدانید که برای هر مترمربع از سطح، حدود 7 یا 8 کیلوگرم چسب نیاز است. برای اطمینان بیشتر، حتماً با نصاب مشورت کنید.
فقط بهاندازهای روی سطح پودر بریزید که بتوانید در عرض بیست دقیقه سرامیک کاری آن را به اتمام برسانید. چون در زمانی بیشتر از این، چسب خشک میشود و کارایی خود را از دست میدهد.
حتماً تا یک روز پس از اتمام سرامیک کاری فواصل خالی بین سرامیکها را بندکشی کنید. اگر سرامیکها را بندکشی نکنید، ممکن است زیر سرامیکها آب برود و به چسب آسیب بزند و بعد مدتها سرامیکها بهمرور از سطح جدا شوند.
پس از اتمام کار، تا دو روز، مراقب باشید تا رطوبت خاصی به سطح نرسد. همچنین روی سرامیکها راه نروید تا چسب به سرامیکها بچسبد.
پودر چسب سرامیک در کیش
پودر چسب سرامیک و کاشی بر پایه سیمان و مواد شیمیایی است که در مقابل نفوذ آب مقاوم است و لذا برای نصب کاشی و سرامیک در حمام، دستشویی و کف آشپزخانه در خانه ها از آن استفاده می شود این پودر 24 ساعت بعد از اینکه استفاده شد در برابر حرارت ( 30 – تا 120 ) درجه سانتی گراد مقاوم است. خمیر این چسب بر پایه رزین های صنعتی و با کیفیت بالا ساخته می شود لذا برای نصب سرامیک و کاشی در بازسازی ساختمان ها استفاده می شود وقتی این چسب ساخته شد در برابر رطوبت و عوامل جوی، نفوذ آب، حرارت و یخبندان بسیار مقاوم است و دارای قدرت چسبندگی بسیار بالا و دارای خاصیت الاستیک و انعطاف پذیری و مقاوم در برابر نشست های ساختمان می باشد تا دو ساعت پس از نصب می توان سرامیک ها را جابحا کرد هنگام نصب کاشی یا سرامیک دمای محیط باید در حدود 20 سانتی گراد درجه باشد توجه داشته باشید که اگر دمای محیط مناسب نبود محیط را گرم نموده و سپس اقدام به نصب سرامیک نمایید و باید حداقل 60 درصد کاشی یا سرامیک آغشته به خمیر چسب باشد نکته ای که فقط یک سرامیک کار با تجربه می داند این است که موقع نصب کاشی یا سرامیک بر روی کاشی های قدیمی باید سطح کاشی های قدیمی با نوک چکش تیشه دار، مضرس شود تا کیفیت مطلوب بدست آید
انواع چسب سرامیک و کاشی
چسب سرامیک و کاشی در دو نوع پودری و خمیری در بازار وجود دارد.چسب های سرامیک پودری، از انواع ملات خشک است که بر پایه سیمان طراحی و تولید می شود که با توجه به پلیمرهای زیادی که در ساخت آن به کار رفته پس از مخلوط شدن با آب و خشک شدن، در برابر آب کاملا نفوذ ناپذیر است.
چسب های خمیری برای چسباندن کاشی و سرامیک بر روی دیوارهای بتنی یا گچی استفاده می شود این چسب ها در برابر مواد نفتی، اسید و آب مقاوم هستند توجه داشته باشید که ابتدا سطح باید شاقول و تراز باشد و دیوار گچی، کاهگلی و خاکی باید قبلا با ملات سیمان اندود شده باشد.